1 травня 2022 року в другу неділю після Пасхи, у Житомирі на військовому кладивищі відбулись заходи з вшанування загиблих українських воїнів.

З благословення єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія, молитву за загиблими Героями очолив секретар єпархії, настоятель Свято-Георгіївського храму м. Житомира протіоєрей Павло Ядчишин у співслужінні настоятеля Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира протоієрея Богдана Бойко, духовенства собору та обласного центру.

Після поминання загиблих українських воїнів протоієрей Павло Ядчишин звернувся до присутніх про значення і особливість молитви в ці дні після свята Пасхи. Також священник наголосив, що у важкий для України час важлива молитва, як за перемогу над окупантами, так і за спокій душ невинно вбитих під час війни та за воїнів-захисників. Наші воїни-захисники воскреснуть в життя вічне, а воїни окупанти воскреснуть на суд і на осудження. Ми повинні вірити, що Україна переможе у цій страшній війні, бо Бог є тільки там де є правда, наголосив священник.     

Після заупокійного богослужіння духовентво звершило молитви на могилах воїнів.

За матеріалами: Пресслужби Житомирсько-Овруцької єпархії

Фото: Житомирська міська рада

Scroll to top