У понеділок, 8 червня 2020 року, в День Святого Духа, у Свято-Духівському чоловічому монастирі с. Городське, Коростишівського району, відбулася святкова Божественна літургія з нагоди престольного свята обителі.
Вже традиційно у цей день духовенство та вірні з різних куточків України приїжджають у це святе місце, щоб спільно помолитися та віддати хвалу Богу. Цього дня на подвір’ї обителі намісник монастиря схіархимандрит Антоній (Гойко) разом з духовенством та вірними зустріли керуючого Житомирсько-Овруцькою єпархією Преосвященнійшого єпископа Паїсія, який очолив Божественну літургію під відкритим небом, на паперті головного храму монастиря.

Богослужіння своїм співом прикрасив хор з м. Києва під керівництвом Надії Купчинської.

Під час богослужіння, на малому вході, єпископ Паїсій нагородив священнослужителів єпархії черговими  богослужбовими нагородами.

Нагороди отримали:

Право носіння митри:
- протоієрей Андрій Артемчук;
- протоієрей Олег Романина; 
- протоієрей Олександр Федорчук;
- протоієрей Федір Шевчук.

Право носіння палиці:
- протоієрей Роман Прут. 

Ієромонах Даміан (Янченко) возведенний в сан ігумена. Також в сан протоієрея були возведені: ієрей Костянтин Карпенко, ієрей Леонід Мельничук та ієрей Сергій Хромей.

Під час Божественної літургії багато вірних приступили до Святах Таїнств Сповіді і Причастя. По завершенні богослужіння відбувся святковий молебень та окроплення вірних освяченою водою. 

Єпископ Паїсій звернувся зі словом проповіді та словами привітань. Також владика розповів, що цього року планувалася паломницька подорож до монастиря молоді з різних куточків Житомирщини, але у зв'язку з поширенням епідемії таке паломницвто змушені були не проводити.   

Всі хто був на молитві разом з хором заспівали духовний гімн «Боже, Великий, єдиний» та Многая Літа за український народ і Україну.

 

Scroll to top