21 квітня 2023 року, в світлу п'ятницю, коли Православна Церква вшановує ікону Божої Матері "Живоносне джерело", єпископ Житомирський і Овруцький у співслужінні військових капеланів Православної Церкви України звершив освячення храму на честь преподобного Агапіта Печерського, лікаря-цілителя у Житомирському військовому госпіталі.

Під час богослужіння лунали додаткові прохання і молитва за мир в Україні, військовослужбовців, покалічених і поранених, за працівників госпіталю і тих хто проходить лікування, за полонених, волонтерів, біженців, капеланів.

На запричасному до присутніх зі словом проповіді звернувся протоієрей Іван Сопронюк. 

Після причастя вірних та по закінченні Божественної літургії Преосвященнійший єпископ Паїсій привітав усіх з історичною подією та подякув усім хто долучився молитвою, працею, підтримкою, щоб на території військового госпіталю почав діяти храм на честь українського святого преподобного Агапіта Печерського, який за життя допомогав людям лікуючи їх від різних хвороб.

Також з благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України, єпископ Паїсій нагородив командира госпіталю полковника медичної служби Олександра Серебрякова відзнакою святого великомученика і цілителя Пантелеймона. У свою чергу командир військового госпіталю подякував усім за звершену молитву та співпрацю заради перемоги і миру.

Настоятель Свято-Георгіївського храму, а відтепер і храму преподобного Агапіта Печерського, військовий капелан протоієрей Павло Ядчишин подякував єпископу та священникам за спільну молитву, присутнім за участь в богослужінні.

Нехай цей храм для працівників, воїнів-захисників, які перебувають на лікуванні, стане Духовним Центром, місцем де кожен зможе отримати Божу благодать та допомогу.

 

  

  

  

 

Scroll to top