7 січня 2023 року, у Свято-Георгіївському храмі м. Житомира відбулося святкове богослужіння з нагоди свята Різдва Христового. Очолив богослужіння настоятель храму протоієрей Павло Ядчишин у співслужінні кліриків Житомирсько-Овруцької єпархії протоієрея Івана Сопронюка та ієрея Максима Роговця.

Під час богослужіння були виголошені особливі прохання і молитва за припинення війни в Україні, перемогу над окупантами і мир. Також молилися за всіх воїнів-захисників України, покалічених і поранених, за хворих та всіх хто перебуває у полоні.

Перед причастям вірних, протоієрей Іван Сопронюк виголосив Різдвяне послання Предстоятеля автокефальної Української Православної Церкви.

Після завершення Божественної літургії настоятель храму протоієрей Павло Ядчишин привітав усіх присутніх зі святом  та наголосив, що вже вдруге на протязі короткого часу громада відзначає свято Різдва Христового оскільки на даний момент проходить вивчення ситуації щодо майбутньої реформи Церковного календаря. Тому на час вивчення цього питання, багато релігійних громад Православної Церкви України вирішили святкувати Різдво Христове 25 грудня та 7 січня

Після привітань, священники з парафіянами заспівали Колядки, якими прославили народження Спасителя світу.

Scroll to top