27 листопада 2022 року, напередодні дня пам'яті преподобного Паїсія Величковського, на запрошення єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія,  митрополит Вінницький і Барський Симеон очолив всенічне бдіння Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомирсько-Овруцької єпархії. Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Богородчанський Феогност, місцеве духовенство та гості у священному сані.

Перед початком богослужіння до храму прибула чудотворна мироточива ікона Пресвятої Богородиці з Вінниччини - "Іверська-Мирненська (Мироточива)". Святиню зустріли архієреї, духовенство та парафіяни і внесли у Михайлівський собор. Під час всенічної перед образом Богоматері було прочитано акафіст.
28 листопада 2022 року, у день пам'яті преподобного Паїсія Величковського, на запрошення єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія, митрополит  Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію у Свято-Михайлівському кафедральному соборі м. Житомира. Владиці співслужили архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Богородчанський Феогност, місцеве духовенство та гості у священному сані. Під час Літургії було піднесено молитви про Перемогу України. Також єпископ Паїсій під час літургії звершив священницьку хіротонію над кліриком Житомирсько-Овруцької єпархії дияконом Максимом Федоренком. 
Після Літургії та молебню митрополит Симеон привітав єпископа Паїсія з Днем тезоіменитства.
Усі, хто молився у храмі мали змогу вклонитись чудотворній мироточивій іконі Пресвятої Богородиці з Вінниччини - "Іверська-Мирненська (Мироточива)", яка прибула до Житомира напередодні.

В другій половині дня священнослужителі кафедрального собору та м. Житомира звершили Акафіст до Пресвятої Богородиці перед Її чудотворним образом за перемогу українського війська над російськими окупантами та за довгоочікуваний мир. Очолив молитву секретар Житомирсько-Овруцької єпархії, настоятель Свято-Георгіївського храму м. Житомира протоієрей Павло Ядчишин.

Після завершення Акафісту, священнослужителі з чудотворним образом та молитвою відвідали військовослужбовців у військовому госпіталі.

Джерело

Scroll to top