28 липня 2022 року, у день пам’яті святого рівноапостольного Великого князя Володимира, з благословення єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія священнослужителі м. Житомира і Житомирського району відвідали воїнів-захисників України, які перебувають на лікуванні та реабілітації.

Урочисте богослужіння очолив протоієрей Богдан Лядобрук у співслужінні секретаря єпархії протоієрея Павла Ядчишина та духовенства м. Житомира.

Після святкового молебню з нагоди свята на честь святого князя Київського Володимира, Дня хрещення Руси-України та державного свята Дня Української Державності, секретар єпархії, настоятель Свято-Георгіївського храму м. Житомира протоієрей Павло Ядчишин звернувся до присутніх зі словами привітань наголосивши про важливість цього свята для народу України, адже Росія не тільки підступно напала на Україну і її народ, вбила тисячі українців, знищила будинки, навчальні заклади, пограбувала, але вже багато десятків років тому привласнила собі українських святих назвавши їх російськими.

Після привітань потоієрей Богдан Лядобрук, який духовно опікується хворими, помазав присутніх освяченим єлеєм. Також всі присутні отримали на пам’ять іконки з молитвами, а на заклад де опікуються хворими передано велику ікону святих рівноапостольних Володимира і Ольги. Наприкінці зустрічі, воїнам, які перебувають на лікуванні священники передали гостинці від парафіян.

Джерело

Scroll to top