13 лютого 2022 року, у неділю про митаря і фарисея, Православна Церква вшановує пам'ять святих безсрібників Кира та Іоана. В цей день у Свято-Вознесенському храмі м. Коростень, Житомирської області була звершена Божественна літургія святого Іоана Золотоустого архієрейським чином з нагоди 30-річчя священничої хіротонії настоятеля храму протоієрея Леоніда Мельниковича, 25 - річчя створення громади та 20 - річчя з моменту передачі приміщення для звершення богослужіннь громаді.

Очолив богослужіння єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій у співлужінні: благочинного Коростенського благочиння, настоятеля храму протоієрея Леоніда Мельниковича, секретаря єпархії, настоятеля Свято-Георгіївського храму м. Житомира протоієрея Павла Ядчишина, благочинного Новоград-Волинського благочиння протоієрея Геннадія Пограничного, благочинного Хорошівського благочиння протоієрея Петра Андрусяка, протодиякона Василя Татарина, клірика Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира, духовенства єпархії та запрошеного духовенства інших єпархій України.
За Літургією єпископ Паїсій звершив ієрейську хіротонію над дияконом Назарієм Мельниковичем.
По завершені богослужіння єпископ Паїсій звернувся до вірних зі словом проповіді та привітав настоятеля і громаду з ювілейними датами. З благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія єпископ Паїсій нагородив настоятеля храму медаллю "за жертовність і любов до України". Також були нагороджені парафіяни, хор, благодійники та жертводавці Свято-Вознесенського храму м. Коростень.

Джерело

 

Scroll to top