23 січня 2022 року, в 31-шу Неділю після П'ятдесятниці, після Богоявлення Православна Церква вшановує пам'ять святителя Григорія, єпископа Ниського. В Свято-Георгіївському храмі м. Житомира в цей день була звершена Божественна літургія святого Іоана Золотоустого. Очолив богослужіння секретар Житомирсько-Овруцької єпархії, настоятель храму протоієрей Павло Ядчишин у співслужінні клірика єпархії ієрея Максима Роговця.

Після прочитання Євангелія ієрей Максим звернувся до вірних зі словом проповіді.

Під час потрійної єктенії виголошувалися додаткові прохання за мир в Україні, воїнів-захисників, покалічених і поранених, хворих на різні недуги, лікарів і медичних працівників, за полонених. Також лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

В кінці літургії настоятель храму привітав вірних з Недільним днем, а причасників з прийняттям Святого Причастя.

Звертаючись до усіх присутніх протоієрей Павло Ядчишин наголосив на тому, що не потрібно боятися можливої війни чи поширення пошесті (епідемії), а найперше боятися гріхів і каятися у них, бо саме гріхи вносять в життя людини війни, розрухи, хвороби та біди. Тому не даремно за богслужінням Святе Євангеліє розповідало нам про те, як Ісус Христос вийшовши на проповідь почав навчати: покайтеся, бо наблизилося Царство Небесне.

Scroll to top