24 серпня 2021 року Україна відзначає 30-ту річницю Незалежності. Урочисті заходи з нагоди свята відбулись у м. Житомирі.

Колони учасників прямували одночасно з трьох точок обласного центру – від пам’ятників Тарасу Шевченку, Олегу Ольжичу, Івану Огієнку – та зійшлися на майдані Соборному.

Єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій у супроводі секретаря єпархії, настоятеля Свято-Георгіївського храму м. Житомира протоієрея Павла Ядчишина та духовенства міста прямували до Собоного майдану від пам’ятника Олегу Ольжичу.

Поруч з меморалом загиблим воїнам архіпастир звершив молитву за спочилих українських героїв.

З благословення єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія, у колоні, яка прямувала від пам’ятника Іларіону Огієнку взяв участь настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира протоієрей Богдан Бойко та доховенство єпархії. Настоятель храму звершив заупокійну молитву за Героями Небесної сотні біля собору.

На Соборному майдані, після приходу колон з усіх напрмків, відбувся святковий концерт присвячений 30-й річниці Незалежності України.

Також у заходах з нагоди річниці Незалежності брали участь архієпископ Житомирський і Полісський Володимир та представники інших релігійних конфесій.

Джерело

Scroll to top