У цьому році вся повнота Української Православної Церкви Київського Патріархату велично відзначає 1030-ту річницю Хрещення Київської Русі.

12 серпня 2018 року святкові урочистості відбулись у м. Житомирі. Розпочалось святкування Божественною літургією у Свято-Михайлівському кафедральному соборі м. Житомира, яку очолив керуючий Житомирською єпархією єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій. За богослужінням архіпастирю співслужили секретар Житомирської єпархії та настоятель Свято-Георгіївського храму м. Житомира протоієрей Павло Ядчишин, духовенство кафедрального собору та священнослужителі Житомирської єпархії.

З нагоди святкування ювілею Хрещення Київської Русі та з благословення єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія до Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира прибули списки чудотворних ікон Богородиці із Афону. Впродовж богослужіння віруючі мали можливість приклонитись до святинь та вознести молитви до Божої Матері.

Після літургії єпископ Паїсій з духовенством звершили молебень та прочитали акафіст до Пресвятої Владичиці перед списком Її чудотворної ікони «Всецариця».

Урочисті святкування 1030-ї річниці Хрещення Київської Русі продовжились хресним ходом духовенства та мирян з чудотворними іконами Богородиці, на чолі з архіпастирем від Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира до пам’ятного знаку на честь заснування міста. Біля монументу єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій звершив молебень за мир в нашій державі.

Від пам’ятного знаку хресний хід вирушив вулицями м. Житомира до сцени, що встановлена на вул. Михайлівській, де відбувся святковий молебень за мир в Україні на честь 1030-ї річниці Хрещення Київської Русі.

Після завершення урочистих богослужінь святкування ювілейної дати Хрещення нашої держави продовжилось духовним концертом. У концерті взяли участь тріо Свято-Георгіївського храму та парафіянка, переможниця багатьох музичних конкурсів і фестивалів Маріам Пачулія.

Scroll to top