Христос Воскрес!

Щиро вітаємо всіх жінок та дівчат з православним святом – Днем жінок – мироносиць!

В цей день ми згадуємо святих жінок, які супроводжували Христа під час Його земного життя, слухали Його Божественні слова і настанови, служили Йому і Його учням, допомагаючи у проповіді Євангелія. Були поруч із Господом, коли Він помирав на хресті, в той час коли найближчі учні розбіглися від страху. За таку любов саме жінки-мироносиці першими дізнатися радісну звістку про Воскресіння Христове. Вони принесли цю звістку іншим апостолам, а згодом разом із ними сповіщали її усьому світу.

Відзначаючи свято жінок-мироносиць, Церква ставить їх у приклад усім жінкам і закликає бути схожими на них у ревності до слави Божої, в любові до Христа і вірності Йому. Ваша ревність проявляється у любові до храмів, де ви піклуєтеся про благоліпність, чистоту і порядок і що найголовніше, прикрашаєте церкви своєю присутністю на богослужіннях і щирими молитвами. Бажаємо Вам, дорогі жінки, вдосконалюватися у чеснотах Господніх, а також бути ще більш ревними до слухання Слова Божого, виконання Христових заповідей, життя по правді, у чистоті душевній і тілесній, у мирі з Богом і своїми ближніми.

Будьте гідними називатися сучасними жінками-мироносицями, і нехай вони стануть вашими покровительками і помічницями. Їхніми молитвами бажаємо вам від Бога здоров’я, миру, благополуччя, радості, родинного затишку і Божого благословення на всі ваші добрі справи.

З повагою, настоятель та громада храму.

  

Scroll to top