11 лютого 2020 року, у вівторок Православна Церква відзначає перенесення мощей священномученика Ігнатія Богоносця. У цей день свій День народження святкує єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій. З нагоди свята у Свято-Михайлівському кафедральному соборі м. Житомира відбулось урочисте богослужіння.

Святкову Божественну літургію звершили керуючий єпархією єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій. За богослужінням архієрею співслужили настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира митрофорний протоієрей Богдан Бойко, секретар Житомирсько-Овруцької єпархії протоієрей Павло Ядчишин, духовенство єпархії та священнослужителі з інших єпархій, які прибули привітати владику.

Завершилось богослужіння подячним молебнем.

Після богослужіння архіпастиря привітав секретар єпархії протоієрей Пало Ядчишин та подякував владиці за понесені труди для блага Церкви на Житомирщині і побажав рясних Божих благословень для утвердження українського православ’я на нашій землі. Також, від громади та духовенства Свято-Михайлівського кафедрального собору єпископа Паїсія привітав настоятель храму митрофорний протоієрей Богдан Бойко та подарував архіпастирю мудрості, терпіння у його архієрейському служінні і попросив у владики молитовного заступництва за ввірену йому паству.

Після привітань кліру владику Паїсія вітали з днем народження віряни, які прибули до храму розділити радість свята та піднести молитви до Спасителя за свого архіпастиря.

За матеріалами Прес-служби Житомирсько-Овруцької єпархії

Scroll to top