У четвер, 19 грудня 2019 року Церква святкує пам’ять святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця.

З нагоди свята, з благословення єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія, секретар Єпархіального Управління, настоятель Свято-Георгіївського храму м. Житомира протоієрей Павло Ядчишин, керівник відділу по співпраці з медичними установами, настоятель храму великомученика і цілителя Пантелеймона (територія обласної клінічної лікарні ім.О.Ф. Гербачевського) протоієрей Василь Сорохтей та юрист Єпархіального Управління Ковтонюк Олексій Олександрович, відвідали Житомирську обласну дитячу лікарню.

У приймально-діагностичному, онкогематологічному та терапевтичному відділеннях, священнослужителі зустрілися з дітками які перебувають на лікуванні. Після короткого привітання зі святом святителя Миколая, дітям передали подарунки зібрані зусиллям щирих і небайдужих парафіян Свято-Пантелеймонівського та Свято-Георгіївського храму м. Житомира.

Разом зі священнослужителями у цей день, привітати дітей, їхніх батьків і працівників закладу, прибули волонтери-аніматори Дмитро та Анастасія, які допомогли дітям у вигляді різних розваг та спілкування хоча б на короткий час забути про хворобу.

Назавершення зустрічі гості побажали діткам швидкого одужання та передали в знак благословення маленькі ікони із зображенням святителя Миколая.

За матеріалами Прес-служби Житомирсько-Овруцької єпархії ПЦУ

Scroll to top