Всечесні отці, улюблені у Христі брати та сестри, жителі  Житомирщини! 

За Божим Промислом, вся повнота Православної Церкви України переживає історичні та епохальні миті. 15 грудня 2018 року, в Свято-Софійському соборі м. Києва відбувся Об’єднавчий собор Українського Православ’я. Завдяки зусиллям нашої Церкви Матері – Константинопольського Патріархату, Президента України та ієрархів нашої Церкви ми маємо сьогодні Єдину Православну Церкву України.

Милістю Божою, ми сподобились досягти цього великого свята, яке дарує нам надію на утвердження нашої держави та єднання багатостраждального українського народу в лоні єдиної Церкви Христової.

Житомирська єпархія вітає духовенство та паству з цією величною подією. Сьогодні ми повинні забути про колишні образи та суперечки з нашими братами по вірі та об’єднатись під омофором Блаженнішого митрополита Київського і всієї України, щоб показати усім, що слідуємо заповіді Христовій:«Щоб усі були одно»(Ін. 17: 18).

Єднаймося у істинній вірі Христовій, збереженій в лоні Православної Церкви, яка згідно слів апостола народів Павла: «Є стовп і утвердження істини» (1 Тим. 3: 15).

+ Паїсій 

Єпископ Житомирський і Овруцький

Scroll to top